Jdi na obsah Jdi na menu
 


Látky nebo produkty vyvolávající alergie nebo nesnášenlivost

30. 11. 2014

PŘÍLOHA II
LÁTKY NEBO PRODUKTY VYVOLÁVAJÍCÍ ALERGIE NEBO
NESNÁŠENLIVOST
1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves,
špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:
a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy (1);
b) maltodextrinů na bázi pšenice (1);
c) glukózových sirupů na bázi ječmene;
d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu
zemědělského původu
2. Korýši a výrobky nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních
přípravků;
b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína
5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (1);
b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu,
přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu
ze sóji;
c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji;
d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze
sóji
7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:
a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu
zemědělského původu;
b) laktitolu
8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle (Amygdalus communis L.),
lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu
ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoinensis
(Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia
vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich, kromě ořechů
použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského
původu
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10
mg/l, vyjádřeno jako celkový SO 2 , které se propočítají pro výrobky určené
k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů
výrobce
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich