Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis do 1. ročníku ZŠ

31. 3. 2017

 

Termín zápisu -  27. 4. 2017 od 14 h do 17 h

 

Místo konání -  budova ZŠ Dolní Krupá

 

Potřebné doklady k zápisu:

1) Rodný list dítěte

2) Průkaz totožnosti zákonného zástupce

3) Případná lékařská nebo odborná vyšetření

 

 

Plnění povinnosti školní docházky

 Do 1. ročníku se zapisují všechny děti, které do 31. srpna 2017 dovrší šestý rok věku – tedy i ty, u kterých je zřejmé, že jim bude navržen odklad školní docházky.

 

Předčasný nástup k plnění školní docházky

   Dítě, které dosáhne šestého roku věku v době od září do konce června příslušného roku, může být přijato k plnění povinné školní docházky již v tomto školním roce, je-li přiměřeně tělesně i duševně vyspělé a požádá-li o to jeho zákonný zástupce. Podmínkou přijetí dítěte narozeného v období od září do konce prosince k plnění povinné školní docházky je také doporučující vyjádření školského poradenského zařízení, podmínkou přijetí dítěte narozeného od ledna do konce června doporučující vyjádření školského poradenského zařízení a odborného lékaře, kterou k žádosti přiloží zákonný zástupce.


Odklad školní docházky

   O odklad musí zákonný zástupce požádat v době zápisu, pokud nedoloží veškeré podklady, ředitel školy přeruší správní řízení a vyzve zákonného zástupce, aby doložil potřebné dokumenty. O zápisu a odkladu musí ředitel rozhodnout nejpozději 31. 8. 2017. 

K žádosti o odklad povinné školní docházky je nutné doložit posouzení příslušného školského poradenského zařízení a odborného lékaře nebo klinického psychologa.

 

V Dolní Krupé dne 31. 3. 2017

Mgr. Jan Polívka

Ředitel ZŠ a MŠ Dolní Krupá